woensdag 19 januari 2011

Sketchcrawl Gouda 22 januari 10.00 – 17.00 uur

Sketchcrawl houdt in dat je met een paar mensen afspreekt om op een bepaalde plaats te gaan tekenen. Gratis, voor volwassenen en kinderen, van alle niveaus. Gezellig en inspirerend. Op Sketchcrawl.com wordt steeds een nieuwe datum gepubliceerd (eens in de twee of drie maanden) en kun je zien wie er allemaal meedoen. Dit initiatief van Enrico Casarosa loopt al zes jaar.

Op zaterdag 22 januari wordt er voor de dertigste keer op vele plaatsen over de hele wereld tegelijkertijd getekend en geschetst. En dit keer doet Gouda ook mee!

Neem je eigen schetsboekje en tekenspullen mee en kom naar de Agnietenkapel aan de Nieuwe Markt in Gouda (recht achter de Kaaswaag). Daar sluit je je aan bij een groepje of je gaat zelf op pad in het centrum van Gouda. Er liggen routekaartjes klaar met mooie locaties om te tekenen, binnen en buiten. Voor kinderen is er een boekje met tekenuitdagingen gemaakt, dat je tevoren kunt downloaden (zie hiernaast voor het www-adres).Locaties Sketchcrawl Gouda

Agnietenkapel
Ontvangstplaats van Sketchcrawl Gouda, vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.
Vanaf 16.00 uur verzamelen we hier om elkaars werk te bekijken. In de kapel zelf kun je ook tekenen en schetsen. Er is een toilet en een lees- en tekentafel. Kinderen kunnen een boekje vouwen van afvalpapier. Kaars Koffie schenkt koffie en thee.
Nieuwe Markt, recht achter de Kaaswaag.

Markt
Warenmarkt (mensen tekenen!) en het natuurlijk het prachtige stadhuis temidden van de kraampjes.

Centrum
Rondom de Markt en de Sint Jan wemelt het van de historische gebouwen, gezellige straatjes en grachtjes. Er zijn veel horecagelegenheden, soms met verwarmd terras.

Museumhaven Gouda
Dit is wat verder wandelen, maar beslist een aanrader als je van historische schepen houdt.
http://www.museumhavengouda.nl/

MuseumgoudA (Catharina Gasthuis)
Vanaf 12 uur gratis entree voor mensen die een schetsboekje bij zich hebben. Alleen al voor het toegangspoortje moet je hier echt even naartoe!
Achter de Kerk 14
http://www.museumgouda.nl/nl/

Nationaal Farmaceutisch museum (ook wel bekend als “De Moriaan”)
Het Nationaal Farmaceutisch Museum daagt de tekenaar uit om zich vast te bijten in de kopstukken van het museum: vijf gapers op sokkels. In de ontvangstruimte van het museum staat bovendien een kopje koffie klaar!
Gratis entree vanaf 12 uur op vertoon van je schetsboekje.
Westhaven 29
http://www.farmaceutischmuseum.nl/

Bibliotheek Gouda
Vanaf 11 uur speciale gastvrijheid voor sketchcrawlers. Prachtig pand, voormalig weeshuis met binnenplaats. Er worden binnen tafeltjes ingericht waar je kunt tekenen. De bibliotheek schenkt koffie, legt tekenspullen neer voor mensen die terplekke zin krijgen om mee te doen, en verstrekt de Sketchcrawl Gouda-boekjes met tekenuitdagingen.
Ook heeft de bibliotheek een mooie verzameling boeken aan ons uitgeleend voor op de lees- en tekentafel in de Agnietenkapel: boeken over Gouda en boeken over tekenen.
Spieringstraat 1
http://www.bibliotheekgouda.nl/

Galerie De Drie Spieringen
Voor een mooi uitzicht op de Sint Jan, voor het unieke interieur & exterieur van een Oudhollands pandje in de binnenstad óf voor een kopje soep, thee of koffie in de sfeervolle huiskamergalerie. Dat is nog eens comfortabel tekenen...
Spieringstraat 6
http://www.driespieringen.nl/

Galerie De Hollandsche Maagd
Eigenaresse Anita Gaasbeek gaat zelf met ons meetekenen en stelt tegelijkertijd haar galerie vanaf 11 uur open voor sketchcrawlers. Vanuit de etalage, en bij mooi weer op het bankje ervoor, kun je een mooie rij herenhuizen schetsen met natuurlijk de fraaie gevel van overbuurman “De Moriaan”. Voor wie dat leuk vindt ligt er een flyer met verhalen over de vele panden aan de Oosthaven en Westhaven, zo lang de voorraad strekt.
Oosthaven 28
http://www.dehollandschemaagd.nl/

Open Coffee Gouda
Waar vroeger de zuigelingen werden ingeënt kun je nu aanschuiven in de gezellige bar van Miranda en Ramon. Deze bar wordt ook gebruikt voor Open Coffee Gouda: informeel netwerken voor Goudse ondernemers op iedere eerste vrijdagmorgen van de maand.
Spieringstraat 113
http://opencoffeeclub.nl/

PS: Dit waren dus alleen de 'open deuren'. Lees je ook even de blog hiervóór, waar we een overzicht geven van alle mensen en partijen die op een andere manier een waardevolle bijdrage leveren aan Sketchcrawl Gouda?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten