donderdag 6 januari 2011

Bibliotheek Gouda sluit aan bij Sketchcrawl Gouda op 22 januari

Kennen jullie die mop van de twitteraar met maar liefst drie volgers, die een beetje lacherig vanwege dat ‘hoge bereik’ een tweet verzond over Sketchcrawl Gouda? Nou, dat werd dus een daverend succes! Want het bericht werd dankzij het woordje ‘Gouda’ opgemerkt door Nan, de directrice van de Goudse Bibliotheek, die het RT-de. En die mogelijkheden voor samenwerking zag. Vandaag had ik een afspraak met Carolyt en Rosemarie in dat prachtige historische pand aan de Spieringstraat. Ik had mijn schetsboekje niet bij me, maar wel onze poster en folder. Gelukkig had Monique er al eerder werk van gemaakt:


De bibliotheek is tijdens Sketchcrawl Gouda op 22 januari open van 11.00 tot 16.00 uur (zoals iedere zaterdag). Het is een openbaar gebouw, dus iedereen is sowieso van harte welkom om de bieb te bezoeken. Maar speciaal voor de Sketchcrawlers worden er op de balustrade tafeltjes neergezet om te kunnen tekenen. Boven, op de jongerenafdeling, staat ook een fijne tafel. En in de lezingenzaal kunnen de tekenaars zelfs een kopje koffie krijgen. Er liggen tekenspullen zodat toevallige bezoekers terplekke kunnen besluiten om mee te doen. En er ligt een stapel Sketchcrawlboekjes met tekenuitdagingen, voor kinderen (en volwassenen).

Ben je niet zo bekend in Gouda? Als je je vroeg meldt in de Agnietenkapel kun je meteen meelopen met Carolyt, die om ongeveer kwart voor elf naar de bibliotheek wandelt. Maar je kunt er ook later naartoe, we wijzen je wel de weg.

Een deel van de uitgebreide bibliotheekcollectie boeken over Gouda, en over tekenen, ligt tijdens Sketchcrawl ter inzage in de Agnietenkapel. Je hoeft bij wijze van spreken dus niet eens naar buiten om heel Gouda te kunnen tekenen.

Sketchcrawl houdt in dat we met z’n allen gaan tekenen. Je zoekt je eigen weg in Gouda of je sluit je aan bij een groepje dat een leuk plekje opzoekt. Binnen en buiten. Wij ontvangen je tussen 10 en 17 uur in de Agnietenkapel aan de Nieuwe Markt. Vanaf 16.00 uur verzamelen we daar om als afsluiting elkaars werk te bekijken. Je kunt de hele dag meedoen, maar een uurtje is ook prima. Het is gratis, voor alle niveaus, voor volwassenen en kinderen. Neem je eigen schetsboekje, tekenspullen en vriendenschaar mee en kom ook! En download ons boekje via sketchcrawlgouda.groenehart.nl.

PS: ik heb inmiddels méér dan drie volgers via Twitter. Kom erbij! @loesvork

Geen opmerkingen:

Een reactie posten