woensdag 12 januari 2011

Even aandacht voor onze Virtuele Assistente!

Sketchcrawl wordt georganiseerd zonder budget, voornamelijk door gebruik te maken van social media / internet. Daarin worden we ondersteund door Nicole van der Spek, die zich vrijwillig heeft aangeboden als “virtuele assistente” http://nl.linkedin.com/in/nicolevanderspek.

Ze zegt dat ze niet kan tekenen, maar ze kan dus wel heel goed schrijven (twee boeken op haar naam), ze spoort mailadressen op in mum van tijd en ziet kansen op het internet die een ander niet ziet. Dankzij Nicole hebben we een waslijst aan culturele kringen in de provincies Utrecht en Zuid-Holland kunnen mailen. En een reeks landelijke instellingen voor (amateur) kunst en cultuur. Dus die weten nu ook allemaal wat Sketchcrawl Gouda is.

Vanmorgen deden we nog een mailrondje aan het voortgezet onderwijs in Gouda, waarvan een deel nog niet op de hoogte was. En dan zijn we er wel zo’n beetje qua informerend mailen. Tijd om de potloden te slijpen en nog even snel een nieuw schetsboekje te kopen!

Gouda sluit aan bij internationaal fenomeen Sketchcrawl

Op zaterdag 22 januari vindt de dertigste editie van Sketchcrawl plaats. Mensen die van tekenen houden spreken om de twee a drie maanden met elkaar af om op een bepaalde locatie met zijn allen te gaan tekenen en schetsen. Dat gebeurt onder meer in Los Angeles, Barcelona, Shanghai, Sydney, Mexico City en Parijs. En dit keer dus ook in Gouda.

Volwassenen en kinderen, professionele tekenaars, studenten en hobbyisten; iedereen is van harte welkom in Gouda op zaterdag 22 januari, tussen 10.00 en 17.00 uur. Deelname is gratis, je neemt je eigen schetsboekje en tekenspullen mee. Je gaat je eigen weg in Gouda of je sluit je aan bij een groepje dat een leuk plekje opzoekt. Binnen en buiten. Je kunt de hele dag meedoen, of een poosje. Deelnemers worden ontvangen in de Agnietenkapel aan de Nieuwe Markt, waar ook informatie beschikbaar is over locaties waar sketchcrawlers welkom zijn. Er wordt gezamenlijk afgesloten met het bekijken van elkaars werk.

Sketchcrawl is zes jaar geleden bedacht door Enrico Casarosa. De Goudse deelname is een particulier initiatief. Het wordt vrijwillig en zonder budget georganiseerd. De gemeente Gouda ondersteunt Sketchcrawl Gouda door de Agnietenkapel ter beschikking te stellen. Ook de Goudse bibliotheek, VVV Gouda, Open Coffee Gouda, Galerie De Drie Spieringen en Brede School Gouda werken mee. Galerie De Hollandsche Maagd heeft een voorgenomen opening speciaal voor Sketchcrawl een dag uitgesteld, zodat de galeriehoudster zelf kan komen tekenen!

Op deze blog http://sketchcrawlgouda.blogspot.com/ staat alle informatie (lees ook de eerdere posts). Er is een Sketchcrawlboekje gemaakt met tekenuitdagingen, dat vrij gedownload kan worden via http://www.slideshare.net/loesvork/sketchcrawl-gouda-boekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten