vrijdag 5 oktober 2018

Middeleeuwse sketchcrawl op 20 oktober in Gouda


Op zaterdag 20 oktober leven de Middeleeuwen letterlijk op in het centrum van Gouda. Te midden van de ambachtslieden in historische kledij, voorstellingen, oude muziek en culturele en creatieve activiteiten heeft Sketchcrawl Gouda  een plek gevonden om te tekenen. Als aanvullende activiteit zijn er ook werkbladen om te droedelen met Erasmus. 

We ontvangen je tussen 13.00 en 16.30 uur in het prachtige Oude Stadhuys, midden op de Markt in Gouda.

Zotte Zaterdag is de naam van het jaarlijks terugkerende evenement, waar Sketchcrawl Gouda nu voor de vierde keer bij aansluit. Er is op 20 oktober bijzonder veel te doen: je vindt het uitgebreide programma op de site van Zotte Zaterdag: http://zottezaterdag.nl/zotte-zaterdag/

Als je komt tekenen dan werkt het gewoon als een normale sketchcrawl: je neemt je eigen tekenspullen mee en eventueel ook een krukje of klapstoeltje. Meld je bij aankomst even bij ons in het Oude Stadhuys. Dan heten we je welkom en leggen we je uit hoe het werkt. We hebben ook een programmaboekje voor je.

Vervolgens ben je vrij om zelf je favoriete plekjes te kiezen om te tekenen of schetsen, binnen en buiten. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van het programmaboekje, zoals die in de Sint Janskerk. Neem wel je museumkaart mee, als je die hebt.

Omdat Zotte Zaterdag om Erasmus draait, hebben we als extra activiteit bij deze sketchcrawl dat je kunt droedelen met Erasmus. Hiervan hebben we verschillende werkbladen gemaakt waarmee je zelf aan de slag kunt.

Sketchcrawl is voor iedereen die van tekenen houdt: alle leeftijden, niveaus en technieken. Deelname is gratis. Je hoeft je niet aan te melden, er is plaats voor iedereen. We vinden het leuk als je ons evenement deelt met je vrienden.

In Gouda is dit de 27e sketchcrawl die Loes en Monique organiseren. Omdat we van tekenen houden en ervan overtuigd zijn dat iedereen kan tekenen. Als je maar durft!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten