woensdag 18 april 2012

Zaterdag Sketchcrawl in Museumhaven in Gouda


Op 21 april gaat Sketchcrawl Gouda tekenen in en rond Museumhaven Gouda. De ontvangst vindt plaats bij Lente aan de IJssel in het museumhavencafé. De bezoekers kunnen buiten tekenen bij de Mallegatsluis en op de kade, de steigers en omloopjes en op het dek van sommige schepen. Er kan via de Guldenbrug, langs de Garenspinnerij, een mooi rondje worden gewandeld. Maar ook bij slecht weer is het de moeite waard om sketchcrawl te bezoeken. Er mag namelijk ook getekend worden in de werkplaats op de werf, en in het museumhavencafé.


(afbeelding afkomstig van de site van Museumhaven Gouda).

De eeuwenoude windkorenmolen De Roode Leeuw (1727) gaat ook open voor Sketchcrawl Gouda!
En dat is bijzonder, want de molen is al vijf jaar in restauratie. Als het goed is zijn de werkzaamheden voor 1 april afgerond, en kan molenaar Willem ons op zaterdag 21 april trots rondleiden. Tekenen en schetsen op de omloop, dat is echt heel leuk weten wij uit ervaring. Naast de molen is een winkel met bloem, meel, brood- en taartmixen en aanverwante benodigdheden voor heerlijke baksels. Website: www.flourpower.nl

Voor degenen die de molen en/of winkel een andere keer willen bezoeken: de winkel is open op donderdagen 9-14 uur en zaterdagen 9-16 uur en op afspraak. De molen is in april ook weer open, op dezelfde tijden en op afspraak. Entree € 1,50 voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen.

Wat is Sketchcrawl?
Sketchcrawl is: samen tekenen op locatie, binnen en buiten, voor alle leeftijden en niveaus. Deelname is gratis. Iedereen neemt zijn eigen tekenspullen mee en gaat op pad om te tekenen. Dat gebeurt tegelijkertijd op vele plaatsen over de hele wereld. Vrije inloop op zaterdag 21 april tussen 10 en 17 uur. Aanmelden is niet nodig. Twitter: @SketchcrawlGoud


(afbeelding afkomstig van de site van Museumhaven Gouda).

Dit gratis evenement wordt zonder budget georganiseerd door vrijwilligers. Wil je voor ons de poster uitprinten en ophangen?
(Download de poster op Slideshare.)
En stuur dit bericht vooral door aan iedereen die van tekenen houdt!

Hartelijke groet,
Loes en Monique
Sketchcrawl Gouda


De stempels die MonkiesMooiste heeft gemaakt voor Sketchcrawl Gouda op 21 april!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten