vrijdag 10 december 2010

Waar komt sketchcrawl vandaan?

Sketchcrawl is de naam van het initiatief van Enrico Casarosa dat al zes jaar loopt, en waarbij mensen die van tekenen houden afspreken om op een bepaalde datum op een bepaalde plaats met zijn allen lekker te gaan zitten tekenen. Zij verzamelen zich via social media (internet). Het is gratis, nonprofit, voor alle leeftijden en alle niveaus. Je kunt gewoon komen, een half uurtje of de hele dag, en tekenen in je zelf meegebrachte schetsboekje. De tekeningen en foto’s van het evenement worden na afloop door de deelnemers gepubliceerd op de site sketchcrawl.com en op de fotosite Flickr.

De initiatiefnemers van sketchcrawl.com bepalen steeds weer een nieuwe datum, ongeveer eens in de drie maanden, waarbij iedereen die dit wil kan aansluiten door in zijn eigen land/woonplaats ook een event te organiseren.

De eerstvolgende datum is 22 januari 2011. Dit zijn enkele van de plaatsen waar ook getekend wordt op die datum: Santo Domingo, Darwin, Barcelona, Washington, Los Angeles, Portland, Madrid, Zaragoza, Rio de Janeiro, Shanghai, Silicon Valley, Naples, Wichita, Paris, Lyon, Reims, Rome, Sacramento, Mexico City, Malang, Phoenix, Oslo, Sydney, Talahassee.
En Gouda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten