zaterdag 23 maart 2013

13 april tekenen in 17e eeuws weeshuis

Op zaterdag 13 april 2013 gaan we tekenen in het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat in Gouda, dat dateert uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Het is een prachtig pand met een binnenhof. We zijn daar te gast bij de openbare bibliotheek! Je bent welkom tussen 11.00 en 15.30 uur. Let op, dit zijn andere tijden dan de eerdere sketchcrawls!

We ontvangen je aan de ovale tafel op de jongerenafdeling (boven). Daar hebben we ook wat te drinken voor je. Maar je mag de hele bibliotheek door met je schetsboekje en tekenspullen. Er zijn bankjes, zitjes en olifantspootjes om op neer te strijken. Of je neemt even een stoel onder de arm om op precies dat ene goede plekje te kunnen schetsen. Je ziet natuurlijk veel boeken maar ook mensen en prachtige historische details.

Bij mooi weer blijven we niet binnen zitten. Dan strijken we liever neer op de schilderachtige binnenplaats, desgewenst met verwennerij van Zoet & Zalig. Daar kun je sowieso naartoe lopen voor een lunch of koffie / thee met wat lekkers.

Iedereen die van tekenen houdt is welkom op Sketchcrawl Gouda. Deelname is gratis en voor alle leeftijden. Je neemt je eigen tekenspullen mee en je schuift gezellig aan. De hele dag of een uurtje, je bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig, maar het verhoogt wel onze voorpret.

PS 1: Op 5 mei kun je ook tekenen in Gouda.
PS 2: Heb je je al aangemeld voor onze elektronische nieuwsbrief? Dan ontvang je ieder kwartaal een uitnodiging voor Sketchcrawl Gouda.

5 opmerkingen:

 1. Ach! Ach! Wat jammer dat het zo ver is!! Ik herhaal: Was daar een jaar of twee 'sZaterdags voor de bijeenkomsten van de AJC. Wat ZOU ik graag mee willen doen! Niet om te blijven. Maar dit ik extra leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach. Ik wilde alleen even bewijzen WAAROM ik het zo leuk zou vinden als ik EVENTJES over kon wippen en meedoen. (Als onderwijzer, hier in Sydney en 'omgeving', 37 jaar, nam ik mijn leerlingen ook nogal eens een keer naar buiten om te sketchen, en dan deed ik het zelf ook. Zelfs heb ik leerlingen naar de haven genomen. Daar zaten we op de rotsen bij de waterkant. Toen ik eventjes terug was in het Weeshuis, lag er wat sneeuw. Kijk maar:
   https://plus.google.com/113569860942874858462/posts

   Verwijderen
 3. Dag Jo, je leeft nog steeds van harte mee met Gouda, dat is wel duidelijk! Erg leuk om te lezen. Hartelijke groet via de digitale snelweg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar ook vooral wat het Weeshuis betreft en zoals ik al eerder verteld heb (Ik hoop niet te veel keer....) vooral Sketchcrawl vind ik zo leuk omdat ik vaak zoiets deed met mijn leerlingen.
  Dus altijd leuk om te zien hoe de deelnemers ~ hier ~ (in Gouda dus ~ reageerden. Wat zij produceren.

  BeantwoordenVerwijderen