zondag 16 oktober 2011

Uitrusten, nagenieten & bedanken

Hebben jullie zaterdag (15 okt) ook zo heerlijk getekend, geschilderd en geschetst? Wij hebben het enorm naar ons zin gehad! En nu is het tijd om uit te rusten en na te genieten. En om wat mensen te bedanken. En om alweer voorzichtig plannen te maken voor de volgende keer.Hartelijk dank aan molenaar Henny Noorlander, die meteen enthousiast was toen we hem vroegen of we in zijn molen mochten komen tekenen. Hij heeft ons zeer gastvrij ontvangen, en zelfs uitgenodigd om een keer terug te komen! Tip: Henny heeft de molen op de meeste donderdagen en zaterdagen open, dus wat let je om er nog een keer te gaan tekenen?Ook hartelijk dank aan Heleen van Praag, die ons om te beginnen op het idee bracht om in het Houtmansplantsoen te gaan tekenen, en die haar huis openstelde voor toilet, warmte, zelfgebakken koek en tekenplezier.Hartelijk dank aan Tim van Kaars Koffie, die ervoor zorgde dat wij iedereen met een vers gemalen & gezet bakkie konden ontvangen. We hebben veel complimenten gekregen over de heerlijke koffie en thee. En Tim, neem je wel je schetsboekje mee de volgende keer?! We wéten dat je er een hebt!!!Hartelijk dank aan de journalisten die over ons hebben geschreven of op een andere manier aandacht aan ons hebben geschonken, in de aanloop naar Sketchcrawl Gouda, en na afloop. We hebben zelf niet alle uitingen gezien / gehoord maar we horen er wel over van de bezoekers. Dus in ieder geval dank aan: Krant van Gouda, Algemeen Dagblad, Gouwestad Radio, De Uitloper, Kijk op Bodegraven, en de Gemeente Gouda-pagina van de Goudse Post.
(Mail even als we nog media vergeten zijn! Als het bericht online staat geven we hiernaast graag de link. En knipsels stellen we ook op prijs, voor ons plakboek.)Heel, heel, heel hartelijk dank aan alle bezoekers, die met zichtbaar plezier aan de slag gingen. Jullie komst en tekenpret betekenen heel veel voor ons. Wij groeten Caatje, Janke, Henny, Heleen, Arnout, Dorothea, Nienke, Wessel, Wessel, Martin, Martin, Martin, Cheryl, Stef, Floortje, Alineke, Jeanne, Brecht, Marc, Madelief, Charlotte, John, Janny, Tess, Ramon, Heleen, Judith, Ingrid, Denny & Bridget (from Canada), Kylian, Noami, Lian, Babette, Mieneke, Evelyne, Desiree, Carola, Marjon, Ton, Marianne, Henriëtte, Sandra, Peter, Marlinda, Jan Chris, Hester, Hannah, Jasmijn, Agnes, Christiaan, Tessa, Marit, Leann, Jessica, Merlijn. André, Cathrien, Sébastien, Louise, Tine, Frits, Mia, degenen van wie de naam onleesbaar is, degenen die er wel waren maar niet het gastenboek tekenden, de pakweg 30 toeristen die de molen bezochten, die twee leuke jongens die eigenlijk niet gezien wilden worden, de mensen van de fotoclub en hun bruidspaar, en de vele snelwandelaars die de molen rondden in hun 40 kilometer-tocht (!).Hoe gaat het verder? Zodra Enrico Casarosa een nieuwe datum bekend maakt, gaan wij weer op zoek naar een gastlocatie voor Sketchcrawl Gouda. Heb je belangstelling om gastlocatie te zijn? Een gastlocatie moet aan de volgende voorwaarden voldoen. (1) Gratis, voor alle bezoekers. (2) Voldoende ruimte om binnen te kunnen tekenen in geval van slecht weer. (3) Interessante omgeving om te tekenen.Of we nog wat te wensen hebben? Jazeker. Het zou fantastisch zijn als iemand bereid is om per Sketchcrawl pakweg 20 exemplaren van ons boekje met tekenuitdagingen af te drukken. Verder lijkt het ons zo leuk om een videoverslag van een Goudse Sketchcrawl te hebben, om op you tube te zetten. Tot slot hopen we dat het plezier in tekenen zich verspreidt , en dat er ook in andere plaatsen in Nederland Sketchcrawls worden georganiseerd. Laat het ons weten als je plannen hebt, we vertellen je graag hoe wij het doen: een gratis evenement dat zonder budget door vrijwilligers wordt georganiseerd. Het kan!Gevonden voorwerpen: 1 tas (reeds terug bij eigenaar), 1 krukje, 1 box waskrijtjes. Mail even als je het terug wilt hebben.

Het verslag van Sketchcrawl Gouda 15 okt in foto & tekening groeit op http://www.flickr.com/groups/sketchcrawlgouda/pool/show/ Als je zelf geen Flickr account hebt mag je je materiaal mailen aan ons, dan voegen wij het toe aan de pool.

Wil je op de maillijst? Geef je adres dan aan ons door. We mailen niet vaak, alleen om de volgende Sketchcrawl aan te kondigen. Verder kun je ons onder meer volgen via Twitter (@SketchcrawGoud), Facebook en Flickr.

Hartelijke groet van Monique Kemp en Loes Vork
Gouda

4 opmerkingen:

 1. Het was een superdag! Ik hoop dat ik er de volgende keer weer bij kan zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Leuk! Leuk! Ik begon bij de video. Die vond ik eerst. En nu deze beschrijving.
  Ik herhaal: Als de bus, hier, van Revesby, in het zuid-westen van Sydney, op het station plein van Gouda stopte, kwam ik graag mee doen.
  Leuk!

  Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jo, de eerstvolgende wereldwijde Sketchcrawl is op 21 januari 2012. Wellicht ook in Sydney! Je kunt op die dag zelf een fijne tekening maken en je zo verbonden voelen met alle andere sketchcrawlers. En je bent vsan harte welkom om die tekening op onze Flickr groep te laten zien. Want die busdienst, die is er nog niet...
  Hartelijke groet uit Gouda,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Caatje, we vinden het heel bijzonder dat je van Vlieland naar Gouda komt, speciaal voor Sketchcrawl. Aan je foto's en tekeningen te zien heb je het prima naar je zin gehad. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen