vrijdag 7 oktober 2011

Kom je ook tekenen op 15 oktober in Gouda?

Op zaterdag 15 oktober doet Gouda weer mee aan Sketchcrawl. Tussen 10 en 17 uur gaan we tekenen in en rond molen ’t Slot en het Houtmansplantsoen (lees vooral ook even het vorige bericht op deze blog).

Maar hoe gaat dat nu eigenlijk, zo’n Sketchcrawl?
Heel eenvoudig: je komt gewoon op een tijdstip dat jou uitkomt (maar dus wel tussen 10 en 17 uur), je blijft zo lang als je wilt, je neemt je eigen schetsboekje en tekenspullen mee, en je gaat lekker zitten tekenen. Wat je tekent, hoe en waarmee, dat moet je zelf maar weten.

We vinden het leuk als je je bij aankomst even meldt bij ons (Loes en Monique) op de ‘ontvangstlocatie’: dat is de molen (Punt 17). Daar ligt een gastenboek en daar staat koffie, thee en sap voor je klaar, met dank aan Kaars Koffie. We zorgen voor klapstoeltjes. Misschien wil je zelf een kussentje en/of een plaid meenemen, of je eigen stoeltje zodat je kunt gaan zitten waar je wilt.

Tekenen in de molen
Je mag op alle verdiepingen van de molen gaan tekenen; binnen en buiten. Het uitzicht is geweldig: o.a. de rivier de Hollandsche IJssel die aan de ene kant landelijk slingert en aan de andere kant omgeven is door industrie die óók schetswaardig is. En uitzicht over de stad Gouda. In de molen kun je dus droog en beschut tekenen, maar het is wel onverwarmd en het kan er waaien (duh).

Tekenen in het park
Verder is het Houtmansplantsoen onder de molen beslist de moeite waard; met onder meer een mooie muziektent en chique aangrenzende panden en tuinen met schilderachtige doorkijkjes en mooie ornamenten.

Tekenen in een huiskamer
Als je even wil opwarmen ben je van harte welkom bij Heleen van Praag aan de Tuinstraat. Vanaf de woonverdieping op de eerste etage kijk je uit over het Houtmansplantsoen. Vraag Heleen vooral ook even naar haar Goudkistjes en andere Gouden Initiatieven!

Aanmelden is niet nodig
Je hoeft je niet aan te melden en er is geen programma. Het kost ook niks en er zijn geen grenzen aan leeftijd of aan ‘hoe goed je kunt tekenen’. Je kunt je eigen lunchpakketje meenemen of ergens in de stad iets gaan eten. Er komen mensen uit Gouda, maar ook van daarbuiten. Je kunt alleen komen, of samen.

“Mag ik even in jouw schetsboekje kijken?”
De sfeer is ongedwongen en het is gewoon erg leuk om het plezier in tekenen met elkaar te delen en om elkaars werk te bekijken. We vinden het ook erg leuk om later jullie werk op internet terug te zien, bijvoorbeeld op onze groep op Flickr (zie hiernaast voor de link). Er wordt trouwens tegelijkertijd op meer dan 55 andere locaties over de hele wereld getekend, en daarvan kun je later ook de resultaten terugvinden op internetfora.

Kom je vanaf het station?
Dan geven we hieronder twee mogelijke wandelroutes: een om het centrum heen en een dwars erdoorheen. Afstand maakt niet veel uit. Je kunt trouwens ook een stukje met de bus; raadpleeg dan een routeplanner (uitstappen op de Fluwelensingel).

Kom je met de auto?
Centrum Gouda is betaald parkeren; Klein Amerika is het dichtstbijzijnde parkeerterrein. Of je kunt een plekje zoeken in een naastgelegen woonwijk en een stukje wandelen.

O - wat trouwens ook nog leuk is om te vertellen:
We hebben een boekje met tekenuitdagingen gemaakt, die je kunt downloaden via Slide Share. Speciaal voor 15 oktober hebben we vier nieuwe pagina’s aan het boekje toegevoegd, met tekenopdrachten die met deze locatie te maken hebben. Om je even op gang te brengen!

We verheugen ons erop om je te zien op zaterdag de 15e!
En als je wel wilt maar niet kunt: niet getreurd, over drie maanden is er weer een Sketchcrawl!

Hartelijke groet van Loes en Monique
(De zon, de zon... het wordt vast een prachtige dag!)

Om het centrum heen:
- Uitgang centrumzijde
- Vredebest uitlopen (richting centrum)
- Op het verkeersplein (Kleiwegplein) linksaf, de Blekerssingel op.
- Waar de Blekerssingel overgaat in de Fluwelensingel kun je aan de andere kant van het water gaan lopen, dat is een parkachtige groenstrook die al hoort bij het Houtmansplantsoen. Helemaal aan het einde van het park staat de molen.

Dwars door het centrum:
- Uitgang centrumzijde
- Vredebest uitlopen (richting centrum)
- Kleiwegplein oversteken, brug over, winkelstraat (eerst Kleiweg, later Hoogstraat) helemaal uitlopen.
- Rechtdoor over de Markt (rechterkant aanhouden)
- Rechtdoor Wijdstraat in. Links aanhouden, gaat over in:
- Dubbele buurt en vervolgens Oosthaven.
- Bijna aan het eind linksaf de Punt in, en daar staat de molen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten