donderdag 15 juni 2023

Sketchcrawl Gouda schuift op zaterdag 1 juli aan bij Mediterraans Moordrecht. Loes verzorgt mede de ontvangst van kunstenaars en tekenaars bij Galerie Mevrouw Boon, tussen 10 en 13 uur.  

OPROEP AAN SCHILDERS, TEKENAARS & ANDERE KUNSTENAARS:

Wil jij je voor één dag een echte Van Gogh of Picasso voelen? Kom dan op zaterdag 1 juli van 10:00 tot 16:00 met je schilder- of tekenspullen naar de oude dorpskern van Moordrecht. Daar organiseren we net als vorig jaar tijdens de openingsdag van het zomerbuurtinitiatief Mediterraans Moordrecht (winnaar van de Cultuurprijs Zuidplas 2022, zie www.mediterraansmoordrecht.nl voor meer info) een dag waarop schilders en tekenaars neerstrijken in de smalle straatjes en op de verborgen pleintjes om lekker te kunnen schilderen en tekenen en andere creatievelingen te kunnen ontmoeten. Vorig jaar was een daverend succes met een fantastische sfeer. Dat doen we dit jaar nog grootser over!Tijdens Mediterraans Moordrecht is de oude dorpskern van Moordrecht (Kerkstraat, Kerkplein, Dorpsstraat, West Buurtstraat & Vleerplein) versierd met kleurrijke bloemen en waslijnen zoals je die ook in landen aan de Middellandse Zee ziet. Dit vrolijke straatbeeld kun je mogelijk als inspiratie gebruiken voor jouw schilderij, tekening of andere kunstwerk!

Startpunt is kunstgalerie & curiositeitenwinkel Mevrouw Boon (Dorpsstraat 60 in Moordrecht). Meld je komst daar in de ochtend even voordat je een mooi plekje voor jezelf uitzoekt. Aanmelden kan die dag van 10:00 tot 13:00.

Voorwaarden zijn:


🎨 Neem je eigen schilder- of tekenspullen of materialen voor andere creatieve uitspattingen mee. Denk ook aan een stoeltje of krukje om op te zitten.

🎨 Maak alleen gebruik van openbare plekken (geen privé-grond, tenzij de eigenaar je toestemming geeft).

🎨 Houd de openbare weg vrij voor verkeer.

🎨 Veroorzaak geen overlast en laat geen afval achter.

🎨 Bij slecht weer wordt het evenement afgelast.

Praktische info:

🎨 Wil je iets drinken of heb je trek? Bij het centrale 'podium' op het Kerkplein komen drankjes en wat snacks te liggen. Natuurlijk kun je ook zelf wat te eten of drinken meenemen of een versnapering kopen bij Meer Genieten (Dorpsstraat 35) of Resto-quick Lin (Dorpsstraat 63). Of gewoon bij de Albert Heijn (De Smidse 16) of Aldi (De Smidse 17).

🎨 Wil je gebruik maken van het toilet? Beste ga je daarvoor naar restaurant Meer Genieten (Dorpsstraat 35) of snackbar Resto-quick Lin (Dorpsstraat 63). Beide gaan rond het middaguur open.

🎨 Kom je met de auto? Parkeren is gratis in Moordrecht. Beste parkeer je op het Kerkplein achter de kerk of langs de straat.

🎨 Kom je met het OV? Beste pak je bus 190 vanaf station Rotterdam Alexander of station Gouda en stap je uit bij halte Sluislaan in Moordrecht. Vanaf daar is het slechts enkele minuten lopen naar de oude dorpskern.

Tot slot:


We moedigen alle deelnemers aan om hun gemaakte schildersdoeken of andersoortig werk om 16:00 mee te nemen naar het Kerkplein en daar tot 18:30 uit te stallen, zodat een open expositie in de buitenlucht ontstaat. Op het Kerkplein is de hele dag - van 11:00 tot 18:30 - een programma vol live muziek en theater, dus publiek en gezelligheid zijn verzekerd!

We kijken ernaar uit om met jullie komst de oude dorpskern van Moordrecht tot een heus (mini-)Montmartre te maken. Heb vooral heel veel (kunst)plezier!

Zonnige groet namens de organisatie van Mediterraans Moordrecht
& Sketchcrawl GoudaGeen opmerkingen:

Een reactie posten