vrijdag 22 juli 2022

Sketchcrawl 20 aug 2022 in Mediterraans Moordrecht

Ha leuk, we gaan weer tekenen!

Kunstgalerie & curiositeitenwinkel Mevrouw Boon heeft ons uitgenodigd om deel te nemen aan Mini Montmartre in Mediterraans Moordrecht op ๐˜‡๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฎ๐Ÿฌ ๐—ฎ๐˜‚๐—ด๐˜‚๐˜€๐˜๐˜‚๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฌ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐Ÿญ๐Ÿฒ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ.

Details vind je hieronder!Bonjour kunstenaar!

Leuk dat je op 20 augustus van 10:00 tot 16:00 meedoet aan Mini Montmartre, een dag waarop schilders, tekenaars en andere kunstenaars/handwerkers neerstrijken in de historische dorpskern van Moordrecht om creatief bezig te gaan en kleine demonstraties te geven aan het publiek.

Het evenement is onderdeel van Mediterraans Moordrecht (www.mediterraansmoordrecht.nl), een jaarlijks terugkerend buurtinitiatief waarbij we de historische dorpskern van Moordrecht versieren met kleurrijke waslijnen en bloemen zoals je die ook in landen aan de Middellandse Zee ziet. Dit vrolijke straatbeeld kun je mogelijk als inspiratie gebruiken voor jouw schilderij, tekening of andersoortige kunstwerk!

Hierbij wat belangrijke informatie (lees goed door):
  • Meld die ochtend je komst even bij kunstgalerie & curiositeitenwinkel Mevrouw Boon (Dorpsstraat 60 in Moordrecht). Daarna kan je een leuk plekje voor jezelf in de historische dorpskern (zie plattegrondje onder) uitzoeken.
  • Om 10:30 vindt op het Kerkplein een officiรซle opening door wethouder Frans Klovert plaats, waarna de aanwezigen een wandeling door de historische dorpskern maken. Het is natuurlijk leuk als je dan al lekker aan het werk bent.
  • Wil je gebruikmaken van een toilet? Vanaf 11:00 uur is restaurant Meer Genieten (Dorpsstraat 35) open en vanaf 12:00 ook snackbar Resto Quick (Dorpsstraat 63).
  • We moedigen alle deelnemers aan om hun gemaakte werk van 16:00 tot 18:00 uit te stallen op het nabijgelegen Kerkplein, zodat een open expositie in de buitenlucht ontstaat. Op het aangrenzende terras van Meer Genieten kun je een verkoelend drankje kopen.

Voorwaarden zijn verder:

  • Neem je eigen schilder-, teken- of andere spullen mee. Denk ook aan een stoeltje of krukje om op te zitten (en eventueel een schildersezel of klein tafeltje, als je die nodig hebt om te kunnen werken). Houd er rekening mee dat er geen stroomvoorziening is.
  • Maak alleen gebruik van openbare plekken (geen privรฉ-grond, tenzij de eigenaar je toestemming geeft).
  • Houd de openbare weg vrij voor verkeer.
  • We zullen een keer langskomen met drinken, maar neem zelf ook wat te eten en te drinken mee.
  • Veroorzaak geen overlast en laat geen afval achter.
  • Bij slecht weer wordt het evenement afgelast.

Tot slot: Het zou natuurlijk leuk zijn als de straten zich zo veel mogelijk vullen met kunstenaars aan het werk. Stuur deze mail dan ook gerust door naar andere geรฏnteresseerden. Of plaats een oproep op jouw Instagram- en/of Facebook-pagina. 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar mediterraansmoordrecht@gmail.com of een berichtje naar 0618850009. 

We kijken ernaar uit om met jullie komst de historische dorpskern van Moordrecht tot een echt (Mini) Montmartre te maken!

Met mediterraanse groet,

Ron Eikenhout & Jan-Pieter van IJzendoorn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten