woensdag 29 juli 2015

Steeds meer sketchcrawls in Nederland!

Toen we onze allereerste Sketchcrawl in Gouda organiseerden, deden we dat omdat er nog nergens anders in Nederland toegankelijke sketchcrawls plaatsvonden. En daar is sindsdien behoorlijk verandering in gekomen! Ons lijstje met Nederlandse sketchcrawls (aan de rechterzijde van deze blog) breidt gestaag uit. Sinds juli doet ook Zierikzee mee, leuk!!!Wij zijn best een beetje trots...

In Gouda is de eerstvolgende sketchcrawl op zaterdag 17 oktober 2015. Tijd: 13.11 - 17.00 uur. Deze sketchcrawl wordt gecombineerd met Zotte Zaterdag, een gezellig en creatief programma rond Erasmus, in de Goudse binnenstad. Nadere informatie volgt nog, maar je kunt hier alvast spieken: http://www.welkomingouda.nl/de-stad-in/evenementen?event=8105. Of even verder naar beneden scrollen.

En hier vind je Zierikzee: http://www.sketchzierikzee.blogspot.nl/

Onderstaande foto's zijn van de zestiende Sketchcrawl in Gouda, bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Ook leuk om een keer 'in het wild' te gaan tekenen! En koop dan ook even een kopje koffie ofzo, ze kunnen de inkomsten goed gebruiken.
Over Zotte Zaterdag in Gouda:

17 oktober: Zotte Zaterdag: een middeleeuws avontuur!

Lof der Zotheid: Wie is nu eigenlijk de wijze, wie is de zot? Het is nog maar de vraag wie beter af is: degene die denkt alles te weten of … degene die met verwondering de wereld verkent.

Zotte Zaterdag, 4e nog leukere en grotere editie

Een dag vol activiteiten rond het Weeshuis (voorheen Bibliotheek) en in de stad, over Erasmus en de tijd waarin hij leefde.

Pestdokters, Fabela de nar, fantasierijke dames van adel én de Moeder van Erasmus, je kunt ze zomaar tegenkomen. Letterlijk sfeer proeven kan ook, met Erasmusbonbons, Erasmusbier of  Erasmuskaas. Door te smullen van een Lof der zoetheid of een Renaissance proeverij.

En dat in ons allemaal een kunstenaar verborgen zit, kun je ontdekken bij Sketchcrawl. Trouwens … wat te denken van een middeleeuwse selfie?

Voor wie

Voor iedereen, jong en oud, die openstaat voor nieuwe óf oude dingen. Wijs mag, maar het liefst met een scheutje zot. Het is maar eens per jaar Zotte Zaterdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten