woensdag 13 september 2017

Tekenfestival Gouda 14 oktober 2017

Tekenfestival Gouda nodigt tekenaars, schetsers en schilders uit om op locatie aan het werk te gaan tijdens Zotte Zaterdag in Gouda. Tijdens dit middeleeuwse feest op zaterdag 14 oktober 2017 is het historische centrum van Gouda gevuld met interessante personages en zijn er allerlei activiteiten die herinneren aan de tijd van Erasmus. Bijvoorbeeld een middeleeuwse markt, kinderspellen, theater, muzikale optredens, varen met een trekschuit en demonstraties. Kijk voor het uitgebreide programma op http://www.zottezaterdag.nl

Ontvangst voor Tekenfestival Gouda is in de Sint Jan. Bij de informatiekraam bij de hoofdingang krijgen de deelnemers het programmaboekje van Zotte Zaterdag, welke gratis toegang biedt tot de Sint Jan.  Ook de verdere deelname aan het Tekenfestival is gratis. In de Sint Jan is een tafel ingericht als uitvalsbasis voor de tekenaars, waar vanaf 13.30 ook de inloopworkshop 'Droedelen met Erasmus' gevolgd kan worden.

Behalve de grote hoeveelheid locaties en schetsbare activiteiten die Zotte Zaterdag biedt, hebben we dit keer ook een paar leuke extraatjes. Zo ligt er een strippenkaart klaar waarmee de deelnemers iets leuks of lekkers kunnen ophalen bij Goudse winkels en marktkramen. En voor de eerste 30 deelnemers is er een goodiebag.

Tekenfestival is letterlijk voor iedereen die van tekenen, schetsen en schilderen houdt. Alle leeftijden, alle niveaus en alle technieken. Je neemt je eigen tekenspullen mee en je kiest zelf de plekken en onderwerpen die je in beeld wilt brengen. Wij regelen de locatie(s) en de rest doe je zelf!  

Alle informatie nog even op een rijtje:

Tijd
Vrije inloop tussen 10.00 en 16.30 uur
Gezamenlijke afsluiting in de Sint Jan om 16.00 uur


Ontvangst
Informatiekraam voor de hoofdingang van de Sint Jan, en een tafel in de Sint Jan.


Waar tekenen
In de Sint Jan en bij de middeleeuwse activiteiten in het historische centrum van Gouda
Bij ontvangst (informatiekraam) krijg je het programmaboekje van Zotte Zaterdag, waarin alle activiteiten en locaties worden beschreven.

Workshop
Vanaf 13.30 uur: gratis inloopworkshop ‘Droedelen met Erasmus’ in de Sint Jan, voor alle leeftijden.


Strippenkaart
De tekenaars worden verwend met een strippenkaart waarmee lekkere dingen kunnen worden opgehaald bij winkels en marktkramen in de Goudse binnenstad.


Goodiebags
Voor de eerste 30 deelnemers aan het Tekenfestival staat een goodiebag klaar!


AanmeldenTekenfestival Gouda is te zien als een XL versie van Sketchcrawl Gouda. We geven het extra uitgebreide programma van deze 24e sketchcrawl in Gouda vorm in samenwerking met Urban Sketchers (vertegenwoordigd door Fred Reijm), diverse Goudse ondernemers en marktkraamhouders en de organisatie van Zotte Zaterdag, die sinds dit jaar in handen is van Cultuurhuis Garenspinnerij.


Tekenfestival Gouda zoekt bedrijven die mee willen doen aan de strippenkaart en/of de goodiebag.
Meer weten? Lees de uitleg of neem contact op met Fred Reijm of Loes Vork.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen