zaterdag 8 april 2017

Tekenen aan de Museumhaven op 22 april

Op zaterdag 22 april 2017 gaan we tekenen in de Museumhaven van Gouda! We verheugen ons op een mooie voorjaarsdag met veel tekenplezier.

De ontvangstplaats voor deze Sketchcrawl is bij Museumhavencafé 't IJsselhuis, waar je ook lekker kunt eten of koffie kunt drinken. Bij slecht weer vind je ons aan de grote tafel binnen, bij mooi weer zoeken we een plekje op het terras. 't IJsselhuis is op zichzelf al mooi (kijk maar even naar deze 360° view!), en ook nog eens een fijne uitvalsbasis om de rest van de Museumhaven te verkennen.

Het is overigens onze 22e sketchcrawl in Gouda. In april 2012 waren we ook te gast in de Museumhaven.


Voor wie is het?
Sketchcrawl is een evenement voor iedereen die van tekenen houdt. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, welke technieken je gebruikt en hoe goed je kunt tekenen: iedereen is welkom. Je neemt je eigen tekenspullen mee, en misschien ook een klapstoeltje of krukje zodat je zelf de mooiste plekjes kunt kiezen. Monique en Loes ontvangen je in 't IJsselhuis, en wijzen je de weg als het nodig is. Je gaat lekker tekenen en raakt aan de praat met de andere deelnemers. "Mag ik even in je schetsboekje kijken?" is een veelgehoorde vraag.

Wat kost het?
Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve je eventuele eigen consumpties bij 't IJsselhuis.

Aanmelden?
We vinden het leuk als je je aanmeldt via het Facebook evenement (klik hier), want dat zorgt ervoor dat Sketchcrawl ook door anderen kan worden opgemerkt. Maar ook zonder je aan te melden ben je van harte welkom!

Waar en hoe laat?
Museumhavencafé 't IJsselhuis en Museumhaven Gouda, van 13.00-16.00 uur.

Hoe kom ik er?
Voor mensen die met de auto komen is het navigatie-adres Buurtje 1.
Kaartje met parkeersuggesties: http://www.museumhavencafe.nl/contact/


Wat meer over de plek

Het Museumhavencafé ’t IJsselhuis is als schipperswachtlokaal bij de Mallegatsluis gebouwd in 1912. Het wachtlokaal is een monument, dat door zijn typische bouw in de vorm van een Grieks kruis een markante entree vormt van de stad.

Museumhaven Gouda heeft als doel om oudhollandse scheepstypen en de havensfeer in het Goudse stadsbeeld te behouden. De circa twintig monumentale schepen liggen in de Turfsingel en de zwaaikom van de historische Mallegatsluis. Deze sluis verbindt de havenkom met de Hollandse IJssel. De IJssel is hier nog een getijdenrivier: heel bijzonder, zo ver landinwaarts. In de zomer is het een komen en gaan van pleziervaart.

Langs de kade staan bankjes waar je kunt tekenen, en informatieborden die uitleg geven over de scheepstypen en de schepen. Op de Vest is de werf met het Werfhuys, waar schippers werkzaamheden verrichten aan het eigen schip. Op zaterdag is daar vaak bedrijvigheid waar je meestal wel even mag kijken en tekenen, als je het vraagt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je veiligheid.

De Museumhaven Gouda is vrij toegankelijk. De schepen zelf zijn niet te bezoeken. Ze zijn namelijk bewoond. De schepen worden door de schippersgezinnen zelf gerestaureerd en onderhouden. Naast 20 ligplaatsen voor de vaste bewoners van de haven, kunnen passanten met een historisch schip een tijdelijke ligplaats krijgen.

Meer info:
Museumhavencafé 't IJsselhuis
Museumhaven Gouda



Geen opmerkingen:

Een reactie posten